Около 25% от цифровите работници“ ще ги ползват през 2021

...
Около 25% от цифровите работници“ ще ги ползват през 2021
Коментари Харесай

Виртуални помощници ще ни правят по-продуктивни

Около 25% от „ цифровите служащи “ ще ги употребяват през 2021 година

Виртуалните помощници на работното място ще създадат чиновниците по-продуктивни и ангажирани (източник: CC0 Public Domain)

Всеки четвърти „ дигитален “ служащ ще употребява всекидневно услугите на така наречен виртуални помощници. Това ще стане факт още през 2021 година, предвижда анализаторската компания Gartner.

Проникването на технологиите с изкуствен интелект на работното място стартира на първо време в контактните центрове. Обособиха се разнообразни видове виртуални помощници – наред с персоналните (VPA), се появиха потребителски (VCA) и виртуални помощници за чиновници (VEA).
още по тематиката
Прогнозата на Gartner сочи, че през 2021 година 25% от „ цифровите служащи “ всекидневно ще се обръщат за подпомагане към виртуалните помощници за чиновници. За съпоставяне, през актуалната година проникването на VEI на работното място няма да надвиши 2%.

Пример за виртуален асистент от вида VEA е услугата „ Amazon Alexa for Business “, която оказва помощ на чиновниците да делегират на софтуера задания от рода на обмисляне на срещи и логистични интервенции.

Друга сходна услуга, Nokia MIKA, оказва помощ на инженерите да намират правилните отговори при осъществяване на комплицирани задания или диагностика на проблеми.

Gartner допуска, че потреблението на виртуални помощници ще увеличи продуктивността на чиновниците и ще способства за по-конструктивното им ангажиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР