Около 25 млн. лв. струва заловеният преди дни хероин в

...
Около 25 млн. лв. струва заловеният преди дни хероин в
Коментари Харесай

Около 25 млн. лв. струвал заловеният в Сливен хероин, задържани са двама турски граждани

Около 25 млн. лева коства хванатият преди дни хероин в Сливен, заяви на брифинг ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Тя уточни, че размерът на опиата е близо 500 кг.

 Близо 700 кг хероин хванати при българо-американска спецоперация в Сливен Виж още

При акцията са арестувани двама души, непознати жители, които съдът е оставил за непрекъснато в ареста.

Дрогата е била укрита във висококачествени мраморни плочи, като двамата турски жители са били хванати при изваждането ѝ от самобитния тайник. Те са с чисто правосъдно минало.

Произходът на хероина е Иран, дошъл е по море във Варна. С товарни коли е бил превозен до халето, където е бил открит при полицейската акция.

Хероинът е предопределен за Западна Европа, защото нашият пазар не може да поеме сходни количества, безапелационни са от прокуратурата.

" Каквото и да се случи оттук насетне с наказателната отговорност на подведените лица, това е огромен триумф. Говорим за половин звук наркотично вещество, което е хванато, което значи, че по законите на Република България ще бъде унищожено. Второ - като външна граница на Европейски Съюз, не сме позволили това количество да бъде ориентирано към друга страна ", съобщи Валентина Маджарова, изпълняваща функционалностите на началник на спецпрокуратурата.

По-рано предходната седмица основният прокурор Иван Гешев заяви в профила си в Twitter, че опиати са били арестувани при взаимна профилирана интервенция на ГДБОП.

Първоначалната информация беше, че количеството хероин е близо 700 кг, а от прокуратурата отхвърлиха подробна информация поради протичащото следствие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР