Около 25 000 лева отдели община Асеновград, за да подпомогне

...
Около 25 000 лева отдели община Асеновград, за да подпомогне
Коментари Харесай

Над 20 000 лв. даде община Асеновград за култура

Около 25 000 лв. отдели община Асеновград, с цел да подкрепи културата в града. Разгледани и гласувани бяха 25 оферти, измежду които са финансиране издаването на книги, реализирането на спортни планове, обезпечаване на финансови средства за участия на танцови сформира във конгреси и надпревари.
2 500 лв. бяха отпуснати за образуване и осъществяване на двудневно съревнование по тичане и планинско колоездене " Асеновградски баири ". С 1 000 лв. ще бъде подкрепено Сдружение с нестопанска цел " Детска ария - Надежда Хвойнева ", което ще употребява парите за присъединяване във фолклорни надпявания и фестивали из страната. Със същите учредения Тракийско сдружение " Родопи " бе подкрепено с 1 000 лв.. Финансовата помощ е нужна на организацията, с цел да се включи в интернационалните, районни, локални и национални състезания и събори.
2 000 лв. Общински съвет-Асеновград отдели за финансиране издаването на броеве 15 и 16 от списанието за литература, изкуство и просвета " Нов вечерник ". Други 2 000 лв. гласоподаваха съветниците на града и за финансиране на художествената самоинициатива на четири състава в Народно читалище " Свети преподобни Паисий Хилендарски ". Сред тях са танцови обединения, книжовен клуб, детска група за оперно пеене и гайдарска група. Туристически хор " Родопски звуци " бе подкрепят с 1 000 лв., които ще бъдат оползотворени за участия в песенните празници в Казанлък, Горна Оряховица, Самоков и Стара Загора.
Издаването на книгата " От извора " на асеновградчанинът Георги Коройчев бе финансирано със сумата от 1 000 лв.. Толкова бяха отпуснати и за Клуб по балкански танци " Асеница ". С помощта танцьорите ще съумеят да се включат във фестивала за танци и песни " Grand Alegria " в Испания. Асеновградското читалище " Родолюбие " получи 2 000 лв.. С тях ще бъдат финансирани изявите на художествената самоинициатива на Самодеен сценичен състав " Театър без граници ", на детската фолклорна танцова група и на Балетно студио " Терпсихора ".
С 2 000 лв. бе подкрепено Народно читалище " Христо Ботев " в село Избегии. Отпуснатите средства ще бъдат употребени за участия на ДТС " Избеглийче " в танцови фестивали, които ще се проведат в селата Арбанаси и Лозен. В същото време, част от средствата ще бъдат вложени и в образуване и осъществяване на честванията във връзка 100-годишнината от основаване на читалището. Още 1 000 лв. общината в Асеновград отдели за финансиране участията на Танцов състав " Станимака " в състезания във Велико Търново, Несебър, Созопол и Първомай.
Читалище " Христо Ботев " в село Нареченски бани също изиска 1 000 лв., с които да обезпечи присъединяване на художествената си самоинициатива във фестивали в Кюстендил и Албена. Същата сума бе отпусната и за Народно читалище " Христо Ботев " в село Новаково. Чрез парите ще бъде обезпечено присъединяване на групата за изворен фолклор в разнообразни мероприятия по национално танцово изкуство. Читалище " Никола Йонков Вапцаров " в село Тополово също тази година отбелязва 125-годишен празник от основаването си. Освен това, се нуждае от средства за финансиране на любителско творчество на група за изворен фолклор, която ще има изяви в разнообразни обитаеми места на страната.
Своята книга " Храмът е мост от през днешния ден към вечността " ще има опция да издаде Мария-Лора Запрянова. За издаването на дребен тираж от творбата Общински съвет-Асеновград гласоподава " За " отпущането на 600 лв.. Същата сума бе отделена и за Катя Рускова, която с паричната помощ ще може да издаде стихосбирката си. Финансова поддръжка в размер на 1 000 лв. за участия в разнообразни надпревари, фестивали и състезания ще получат още Сдружение " Фолклорна групировка Карлък-2015 ", Сдружение " Клуб за танцово изкуство " Весеница и Спортен клуб по съвременен балет, танци и аеробика " Косара ".
Финансово подкрепят със средства в същия размер е и планът на " Съюз на създателите " в Асеновград. Членовете му възнамеряват да организират пленер за детска рисунка под надпис " Асеновград през моите очи " трансформиралата се в традиция гала по връчване на премиите " Достоен асеновградчанин ". 2 500 лв. отпусна Общинският съвет в града на Клуб по спортни танци " Асеновец " за осъществяване на плана " Спорт против незаинтересованост ". Още 2 000 лв. бяха отделени и за забавен план на Национално съдружие за единение и партньорство-Пловдив, чиято цел е финансиране основаването на филм за съумели асеновградчани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР