Около 25 000 гости очакваме в България във връзка с

...
Около 25 000 гости очакваме в България във връзка с
Коментари Харесай

Чакаме 25 000 гости у нас за председателството, подаряваме шалове, вратовръзки и монети

Около 25 000 посетители чакаме в България по отношение на председателството на Съвета на Европейски Съюз, разгласи отрасловият министър Лиляна Павлова. 

По думите ѝ първичните упования били за 20 000 посетители. По-късно те се нараснали на 22 000, но календарът на събитията в България се усилва всеки ден, а с това и броят на гостите, изясни Павлова. 

Всеки от гостите ще получи по един подарък, а по време на събитията за цялото председателство гостите ще получават и в допълнение папки, бележници, писалки и др. 

Подготвени са общо към 50 000 подаръка, като 18 000 са изпратени в непрекъснатото ни председателство в Брюксел за участниците в събитията там. 

Основна част от подаръка ще са вратовръзки за мъжете и шалчета за дамите, като те са направени в два разновидността - копринени и от вискоза - надлежно за вип гостите и за всички останали. За вип посетители ще се считат министър председатели, министри, зам.-министри и ръководители на делегации.

Подготвени са 16 000 общоприети и 900 първокласни шала, 20 000 общоприети и 1100 първокласни вратовръзки.

Визията им е направена от дизайнерът на " Шевица " Гергана Станкова. В дизайна са вплетени претекстове от българска шевица. 

Гостите ще получат още монети. За вип гостите ще има сребърна монета със златно покритие с логото на председателството, а за всички останали - специфична емисия на монета от 2 лв. също с логото на председателството. 

В подаръците ще са включени още и към този момент валидираната пощенска марка, която е издадена в лимитирана серия, с цел да има колекционерска стойност, пакетчета лавандула, защото страната ни към този момент е най-големият експортьор на лавандула, розово масло, мобилно зарядно за телефон, пин, бележници, писалки. Всички дарове ще са в опаковки, брандирани с логото на председателството, обясниха от министерството.

Подаръците костват малко под 1 млн. лв., какъвто бюджет беше обособен за тях, посочи Лиляна Павлова. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР