Около 21 часа снощи между селата Сърнево и Могила по

...
Около 21 часа снощи между селата Сърнево и Могила по
Коментари Харесай

30-годишен пешеходец загина в Старозагорско

Около 21 часа нощес сред селата Сърнево и Могила по основен път ІІ – 57 движещ се в посока изток лек автомобил " Мерцедес ", ръководен от 59-годишен мъж от Стара Загора, удря престояващи в южна пътна лента пешеходци на 27 и 30 години от с. Сърнево, община Раднево. След това той продължава придвижването си на изток по пътното платно и с предната част на автомобила удря и намиращия се в южната лента лек автомобил " Фолксваген ", с който 55-годишен мъж от с. Сърнево правил маневра нахлуване на заден ход в крайпътна отбивка.
В резултат на удара на място е умрял 30-годишният пешеходец, а другият е настанен за лекуване в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Ст. Киркович “ в Стара Загора с комоцио, фрактура на тазови кости, фрактури на лява подбедрица и лява лопатка и с заплаха за живота. С комоцио, без заплаха за живота, в болничното заведение е и лидерът на „ Мерцедес “-а. 
Двамата водачи са тествани с техническо средство за приложимост на алкохо, което е отчело нулеви проби. 
В Районно ръководство - Раднево, е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343, алинея 1, писмен знак " в " от Наказателния кодекс. Според него за породена гибел вследствие на действия по несъобразителност при ръководство на транспортно средство за лидера се планува отнемане от независимост от две до шест години, а в изключително тежки случаи - отнемане от независимост от три до 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР