Около 2000 души се събраха на протест в Асеновград с

...
Около 2000 души се събраха на протест в Асеновград с
Коментари Харесай

Около 2000 души протестираха в Асеновград, полицията не допусна саморазправа

Около 2000 души се събраха на митинг в Асеновград с искане за изселване на хората без адресна регистрация от ромската махала на града, съобщи организация " Фокус ". Протестите започнаха през вчерашния ден, откакто в понеделник поданици на квартала биха деца, трениращи гребане и техните родители в региона на бент. " 40-те извора ".

На няколко пъти протестиращите се пробваха да стигнат до ромската махала в града с концепцията да пристъпят към разпра, само че полицията не им разреши. На няколко пъти шествието успяваше да избегне полицейските блокади, само че в последна сметка недоволните бяха спрени на към километър от крайната им цел.

Протестиращите се събраха пред постройката на общината в 20 часа, като скандираха " Няма да забравим, няма да извиним ", което бе главен лозунг по време на митингите в Катуница през 2011 година.

По рано през днешния ден в града бяха вицепремиера Валери Симеонов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Те поеха ангажимент да бъдат съборени противозаконните къщи и изселени хората без адресна регистрация. Вече има арестувани и девет души за случая.

" В обща щета e да се натрупа напрежение и да се настройват цели общности едни против други, както и да се всява боязън и непоносимост в Асеновград ", разяснява пък кметът на града доктор Емил Караиванов, представен от организация " Фокус ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР