Около 2000 антиправителствени демонстранти, някои от които скандираха лозунги с

...
Около 2000 антиправителствени демонстранти, някои от които скандираха лозунги с
Коментари Харесай

Арести в Санкт Петербург при демонстрация против Путин

Около 2000 антиправителствени стачкуващи, някои от които скандираха лозунги с рецензии към президента Владимир Путин, минаха през днешния ден в шествие в Санкт Петербург във връзка Деня на труда, 1 май. Полицията арестува над 30 от тях за присъединяване в забранен политически митинг, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В Москва, в първомайските шествия, проведени от проправителствени синдикати, участваха към 100 000 души по данни на управляващите. Според Неправителствени организации "ОВД-инфо " в столицата са задържани шестима души.

В 13 селища на самопровъзгласилата се Донецка национална република в Източна Украйна имаше манифестации и празнични шествия по случай 1 май. По данни на вътрешното министерство на ДНР в тях са взели участие към 20 000 души, съобщи ТАСС.

Малки манифестации и демонстрации по случай 1 май имаше също в Киев и други огромни градове на Украйна. В столицата под мощен дъжд се събраха към 200 синдикалисти - към 10 пъти по-малко от декларирания от уредниците брой, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР