Около 200 представители на евангелски и други църкви излязоха за

...
Около 200 представители на евангелски и други църкви излязоха за
Коментари Харесай

Християни се обявиха срещу предложения нов Закон за вероизповеданията

Около 200 представители на евангелски и други църкви излязоха за повторно на митинг против препоръчаните промени в Закона за вероизповеданията. Според тях, измененията в закона заплашват религиозните свободи.
 img_3420  img_3473  img_3406  img_3362  img_3539  img_3564  img_3486  img_3509  img_3583
„Няма по-големи родолюбци от християните – ние се молим за положителното на България всеки ден“, сподели пред протестиращите свещеник Татеос Нигохосян. Той прикани депутатите, внесли проектозакона, да се откажат от измененията и да оставят актуалните регламенти. Пастор Румен Борджиев също задочно се обърна към законотворците: „докосвайки религиозните права на народа, вие докосвате зеницата на Създателя“. Протестиращите ще търсят законови средства за отбрана на свободата на вярата.

През месец май бяха импортирани два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „Обединени патриоти“. Те плануват възбрана за задгранично финансиране на вероизповеданията, регистрация на ново такова при декларирани най-малко 3000 негови почитатели (в досегашния закон са единствено 300)., задават се избрания на набожен радикализъм и други

Протестът се организира пред Паметника на Съветската войска. Пастор Тони Еленков алегорично обвърза мястото с отношението на комунистическата страна към вярата. И го съпостави с препоръчаните законови промени. Мирният митинг продължи под формата на молитвено шествие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР