Около 200 полицаи и пожарникари протестират тази вечер в Пловдив

...
Около 200 полицаи и пожарникари протестират тази вечер в Пловдив
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари на протест в Пловдив СНИМКИ

Около 200 служители на реда и пожарникари стачкуват довечера в Пловдив пред постройката на дирекцията на полицията. Те желаят нарастване на заплатите си, тъй като по думите им на всички чиновници на държавните структури възнагражденията са били нарастване, а тях са ги подминали.

Униформените споделят още, че от както са почнали митингите те са постоянно на първа линия и макар, че при защитата, която дават на софийските демонстрации, всеки ексклузивен труд им е бил обезщетен, упорстват за по-високи заплати.

Пожарникарите пък споделят, че графиците им са направени по този начин, че в никакъв случай да не поставят ексклузивен труд и надлежно да не получават спомагателни пари.

Недоволството си пловдивските служители на реда и огнеборци показаха като светеха с фенерчетата на телефоните си, за дас „ бъдат видени “. Те желаят договаряния с държавното управление и декларират, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени ще се съберат на 8 ноември – Архангелов ден, на огромен митинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи в София.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР