Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването

...
Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването
Коментари Харесай

Транспортният бранш недоволства заради кашата около тол системата

Около 200 млн. лева ще излезе напълно разходът за изработването на тол системата, предвижда Петър Мутафчиев, ръководител на Балканския конгрес за превоз и инфраструктура и някогашен транспортен министър в кабинета " Станишев ".

" Докато няма ясни параметри от самото държавно управление – какъв ще бъде обсегът на тол системата в България, какъв брой километра пътища ще бъдат там, до момента в който не се направи сметката и още един път не се каже какви пари те ще чакат и от кое място ще добавят изчезналите средства, с цел да може да се прави ремонт на всички пътища в България, в това число да строят автомагистрали, до момента в който не се каже ясно от какви такси ще се стартира – няма излизане от кашата, в която сега се намира България, в това число вероятността за транспортния авто отрасъл в България ", разяснява той в неделя пред БНР.

По-рано тази седмица се разбра, че държавното управление ще изчака да отминат европейските и локалните избори, с цел да вкара действително тол системата за колите над 3.5 тона. Съгласно Закона за пътищата тя трябваше да стартира да действа от 16 август. Вместо това обаче на тази дата ще стартира действителното тестване на тол системата, която по новия проект би трябвало да проработи от ноември.

" Убеден съм, че те не са подготвени даже за съществено тестване на тол системата ", разяснява Мутафчиев. Според него са употребявали превозвачите, с цел да отсрочат и да имат малко повече време за доизграждане на системата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР