Около 200 милиона души в Индия участват в национална двудневна

...
Около 200 милиона души в Индия участват в национална двудневна
Коментари Харесай

200 млн. души стачкуват за по-високи минимални заплати в Индия

Около 200 милиона души в Индия вземат участие в национална двудневна стачка, която стартира във вторник по апел на редица национални профсъюзи против трудовите политики, признати от централното държавно управление. Това се оповестява от телевизионния канал NDTV, базирайки се на водачите на профсъюзите-организатори и представени от ТАСС.

Протестиращите желаят по-високи минимални заплати и пенсии в разнообразни промишлености, възстановяване на обществените условия, работни места за безработни младежи и редица други.

Стачкуващите упрекват държавното управление, че отхвърля да отбрани ползите на служащите. Някои селски и аграрни асоциации се причисляват към митингите.

В редица райони на страната протестиращите блокират железниците и автомагистралите. В областите Западна Бенгалия и Керала има конфликти с полицията.

Според индийските медии стачката може да засегне работата на градския, междуградския и железопътния превоз, банковия бранш, застрахователните компании и телекомуникациите.

В някои области се затварят учебни заведения и други просветителни институции. В градовете са затворени доста магазини и офиси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР