Около 200 жители на Варна се събраха днес на протест

...
Около 200 жители на Варна се събраха днес на протест
Коментари Харесай

Жители на Варна отново протестираха срещу застрояването

Около 200 поданици на Варна се събраха през днешния ден на митинг против застрояването. Подобни демонстрации избухват от време на време, което демонстрира, че казусът с от ден на ден увеличаващия се бетон в града се задълбочава.

Протестът се организира под паметника в региона на Почивка, до пилоните със флагове по бул. " Осми Приморски полк ". Точно там никне 16-етажна жилищна постройка. Корпусът й е съвсем подготвен. Луксозният комплекс предлага гледки към морето и града, към този момент вървят продажби на жилищата в него.

Районът на Почивка в миналото бе потопен в зеленина, в визиите на хората зоната е паркова. Не по този начин обаче стоят нещата в Общия организационен проект на града. Постепенно в последните години в близост се появиха стради. Сегашната, която се извисява много над тях, е като черешка на застрояването на този регион.

Протестиращите се оповестиха срещу освен строителството на Почивка, само че и изобщо в града. Не бяха подминати и другите проблеми на градската среда -. съборени остарели здания, замърсен въздух, претрупан трафик. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР