Около 200 хиляди лева е на път да плати Община

...
Около 200 хиляди лева е на път да плати Община
Коментари Харесай

Ще плати ли Варна 200 хил. лв. за медиен комфорт?

Около 200 хиляди лв. е на път да заплати Община Варна на няколко медии за отразяване през 2020 година, в случай че Общински съвет утвърди на следващия ден настояванията им за финансиране, написа Moreto.net.

Това е поредна година, в която варненската администрация е на път да си осигури  медиен комфорт и следена " сдържаност "   от редица медии в Морската столица против много съществено възнаграждение, платено със средствата на варненските данъкоплатци.

Редица медии аплайваха за пари пред общинските фондове, с цел да отразяват главно събития, които следва всяка медия да отразява - активността на локалната власт, просвета, стопанска система, опазване на здравето, спорт, обучение, политика, юношески действия и други на локално равнище.

Медиите, които са на път да получат общински средства единствено по фонд " Култура ", в случай че ОБС - Варна гласоподава позитивно на следващия ден, тази година са  NovaVarna.net (51 360 лева с ДДС), Радио Дарик + уеб страницата dnews.bg (45 540 лева с ДДС), " Черно море " - ТВ, вестник, www.chernomore.bg - 43 200 с ДДС), Varna24.bg (36 000. с ДДС), в. Труд и www.trud.bg – (30 000 лева.) и в. 24 часа и 24chasa.bg (29 760 лева с ДДС).

Дали финансирането ще стане факт ще стане ясно на  11 и 12 февруари  от 9:00 часа, когато Общинският съвет следва да гласува  към този момент утвърдените от културната и финансова комисия разходи.

Едно е ясно обаче от в този момент: Който заплаща, той поръчва музиката

Кратка информация в комерсиалния указател на годишните финансови доклади на част от медиите, претенденти за общинска хранилка, демонстрира, че сумите, с които е на път да ги финансира община Варна, надвишават 20%, а в някои случаи - и 25% от годишните им доходи.

Казано по различен метод, Община Варна би се трансформирала изрично в най-големият им „ рекламодател “, което на практика ще направи съответните медии финансово подвластни.

С сходна процедура Община Варна освен искрено купува  комфорт и безкритичност , само че на практика убива останалите медии, поставяйки  основите на непазарни правила в медийния пазар  в Морската столица.

Ако Община Варна е решила да заделя пари за по-добро отразяване на събитията от културния, спортния и политическия плакат на града, изрично това е най-порочният метод. Ако в бюджета има пари за това, е редно те да бъдат предоставени на уредниците на въпросните събития, а те от своя страна да се договарят с медиите за условия, цени и отразяване.

Какво ще предложат медиите против тези суми:

NovaVarna.net  иска да вземе най-голямата сума, която е на стойност  52 800 лева,  но предлага отстъпка от 10% на община Варна - по този начин желаната сума е  42 800 лева  без Данък добавена стойност.

Бюджета си уеб сайтът обоснова с подготвеност " да присъстваме и да отразяваме дейностите на община Варна и Общински съвет - Варна ", с благоприятни условия за разпространяване в обществените мрежи и със залагането на " оптимален брой изявления и действия, които са нужни за сполучливото разпространение “ на горните.

Публикациите, за които желаят да получат финансиране, са изброени и свързани с дейностите на Общината във всички сфери: стопанска система, инфраструктура, опазване на здравето, обучение, политика, юношески действия, просвета и духовно развиване, ръководство и локална власт и всички други, в които има потребност от популяризация.

За колосалната сума изданието предлага 180 бр. издание на известия на стойност 19 800 лева, предавания онлайн - 20 бр. за 4000.00 лева, изявленията, „ които да разпространяват дейностите на Община Варна “ - 20 бр., за 5600 лева А също 20 бр. снимане на фотоси от събитие за 2000.00 лева, банери на уеб страницата - 9600.00 лева За издание във Facebook страницата им на форматите в интерес на Общината - 130 бр - 7 800.00 лева, анкета в обществената мрежа - 12 бр. - 1200.00 лева Отразяване на активността на Общински съвет - до 12 бр. - 2800.00 лева

Дарик радио – Варна и уеб страницата им Dnews.bg  имат предложение за  75 900 лева , само че „ с оглед публичния интерес от реализирането на плана и неговия размер “, сумата която желаят от Общината, възлиза на  37 950 лева без Данък добавена стойност.

Радио Дарик Варна оферират съществуващия и до момента медиен план " Зала Пленарна ". " Обектът на плана е цялата варненска локална власт “ в 3 съществени форми - радиопредаване, радио-клип и профилирана интернет страница. " Акцентът и графикът на тематиките могат да бъдат размествани и променяни според от съответните опция за контакти с специалистите, настоящите диспути в обществото и според от взаимните сделки с колегата по плана. "

Предложението за 12 месеца е за 46 бр. радиопредавания + 660 рекламни клипа на формата за сумата от 37 500.00 лева с отстъпка - 18 750.00 лева за Общината.

Освен радиоефир, в плана са заложени и изявления в основана подстраница в dnews.bg - " Зала Пленарна ", където ще влизат „ всички вести за работата на Общинския съвет, комисиите, отзиви на съветници, изявленията, репортажи “ и други. Поддръжката на страницата на уеб страницата е с бюджет 200.00 лева месечно, а за " постоянно зареждане с настоящи изявления без ограничаване в броя им сумата, която желаят, е 3000.00 лева - разказано като месечен абонамент за медийна поддръжка на страницата. Общо за годината за поддръжка на поддкатегория в уеб страницата на Dnews.bg - 38 400 лева, само че Дарик оферират онлайн услугите за 19 200.00 лева без Данък добавена стойност на община Варна.

Групата на " Черно море "   търсят сумата от  36 000 без Данък добавена стойност

Местната телевизия " Черно море " предлага „ продължение на съдействието “ си с Община Варна на стойност – 36 000 лева с Данък добавена стойност.

" Черно море " още веднъж предлага един път седмично за 20 минути участия онлайн в утринния блок „ Утро в нашия град “ на представители на Община Варна. " Записи от предаването " Европейска Варна " и " Утро в нашия град " ще бъдат разпространявани посредством уебсайт на ИА Черно море – www.chernomore.bg,... Ютуб и посредством страниците ни в обществените мрежи. Най-важните тематики от тях ще бъдат обработвани и оповестени във вестник " Черно море " и ИА " Черно море ", допълват те.

Varna24.bg желае сумата от 30 000 без Данък добавена стойност

Сайтът, част от Медия група 24, кандидатства за втора поредна година за общинско финансиране. В предлагането си декларира, че „ както и до момента, ще продължим застраховане с кадрови запас на медията ни отразяване работата на администрацията и съвет, ще продължим да търсим отзиви на специалисти ". Новините " още веднъж ще бъдат публикувани в обществените мрежи на Varna24 ".

" Акцентите, по които ще работим, са в синхрон с целите, сложени от кмета на града Иван Портних и неговия екип, както и върху работата на всички непрекъснати и краткотрайни комисия към Общински съвет на Варна. “, написа още в предлагането.

" Ще продължим да отразяваме интензивно ремонтите във Варна, облагородяването на зелените площи " - в по-подробно пояснение и какви тъкмо инфраструктурни планове, услуги и начинания на Община Варна ще бъдат отразявани, както и " ще бъдат разпространявани всички дейности по обезпечаването на качествена транспортна система, налична и безвредна  среда за пешеходците и хора с увреждания, насърчаването използването на публичния превоз и колоездението. Гласност по отношение на по-мащабни планове като завършването на кръстовището на ул. " Девня " с " бул. " Левски ", синя зона, музеи и други "

Вестник Труд  е дал предложение на стойност  25 000 без Данък добавена стойност

Предложение ”за медийна поддръжка за разпространение на работата на органите на локалното самоуправление ”, а също и за показване на инфраструктурни планове и действия в образованието във Варна. В ценовата оферта е посочено, че общият размер на изявленията ще бъде 20 страници и с изключение на отпечатани във вестник Труд, ще бъдат качвани и на уеб страницата www.trud.bg

В предлагането си изданието е конкретизирало хрумвания:

" Варна - град на младите и децата " - от страниците на вестника " Труд " считат да показват " инфраструктурни планове във Варна, с акцент върху построяването и реконструкцията на детски градини и ясли, площадки, плана за нова постройка на Математическата гимназия и други

" Варна - град в развиване " - тук ще отразяват " развиването на плана за нова икономическа зона, който община Варна ще осъществя взаимно с община Аксаково върху терен покрай Автомагистрала " Хемус ", жп-линии, езерото и промишлена зона Варна-Запад и резултатите от него - привличане на вложители и разкриване на нови работни места.

" Втората Морска градина на Варна " - в материалите си в. “Труд ” дават поръчка, че ще проследят " реализацията на огромния проект за възобновяване на Аспаруховия парк и рибарското пристанище " Карантината "

" Варна - чист град " - съгласно изданието “акцентите ще са работата на новата общинска дирекция " Екология " ”, която ще взема решение проблемите с шума, чистотата на въздуха и водите, въвеждането на екологично чиста градски превоз и други

" Варна - комфортен за живеене град " – тук изданието дава поръчка, че ще отразява “проектите за облекчение на трафика ”, изброявайки втория стадий на синята зона, разширението на кръговото кръстовище от крайзерния път към бул. " Левски ", одобряването на транспортната скица на града, планът за опция на ул. " Девня ", рехабилитацията на свлачището Трифон Зарезан. Пояснение, че ще се подчертава върху “обновяването на кварталите в града. ”

" Варна с съвременен зоопарк " - концепцията на изданието е да наблюдава ремонта на Зоопарка

" Варна - обществен град " - " Труд " предлага да " показа новите попълнения в богатото портфолио от обществени услуги, с които Община Варна е водач в страната " - центровете за лица с увреждания и разнообразни форми на деменция.

Вестник " 24 часа "  иска сумата от  24 800 лева без Данък добавена стойност.

В предлагането си за „ пакетно договаряне за 2020 година " вестникът предлага издаване на „ едно профилирано 16-странично приложение във в. " 24 часа " - " Рестарт Варна ", отдадено на празника на Общината. " За да доближи до още по-широка публика, ще качим всички материали и изявленията и на сайта www.24chasa.bg, където остават вечно. “, допълват те. Другото предложение на в. " 24 часа " е с общ размер от 12 страници: „ разпространение на Варна като атрактивна туристическа дестинация през четирите сезона: показване на забележителностите на града, опциите за туризъм и други във вестник 24 часа. “, като още веднъж се добавя, че всичко ще бъде качено на уеб страницата на вестника, „ за постигане до по-широка публика. “

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР