Около 200 души се събраха надвечер в обилния снеговалеж пред

...
Около 200 души се събраха надвечер в обилния снеговалеж пред
Коментари Харесай

Протестът пред паметника на Съветската армия прогони трима от ГЕРБ

Около 200 души се събраха привечер в изобилния снеговалеж пред Паметника на Съветската войска, с цел да защитят тримата малолетни възпитаници, които бяха задържани в Първо РПУ в петък вечерта, тъй като написаха с маркер на постамента Save Ukraine. „Сега“ заяви за това през вчерашния ден.

Кметът на регион „Средец“ Трайчо Трайков заяви в профила си във Facebook, че ще отиде на демонстрацията.



Появата на трима представители на ГЕРБ Даниел Митов, Георг Георгиев и Никола Николов взриви протестиращите и избухна скандал. Протестиращите скандираха Борисов е отпадък, Борисов е отпадък. В последна сметка представителите на ГЕРБ бяха принудени да изоставен.

Пред бТВ журналистът Петко Георгиев разяснява: Очаквам от премиера да откри метод да се срещне с тримата възпитаници, които бяха задържани и държани безусловно незаконно в полицията по тази причина, че с флумастер бяха изписали върху паметника на Съветската войска „Спасете Украйна“. 15-16-годишни деца без право да се обадят на майка си и на татко си, без право да изискат юрист по тази причина, че са изразили гражданска позиция. Ние имаме потребност от такива деца. Ние нямаме потребност от милиция. И в действителност считам, че ще е значим политически жест властта да откри тези хора и да им сервира извиненията си. Това е безусловно неприемливо поведение“.

https://www.segabg.com/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР