Около 200 души, които дни наред останаха блокирани в подножието

...
Около 200 души, които дни наред останаха блокирани в подножието
Коментари Харесай

Започна евакуация на туристи, блокирани заради протестите в Перу

Около 200 души, които дни наред останаха блокирани в подножието на Мачу Пикчу, бяха евакуирани с трен. Заради голям камък, който блокира релсите, туристите бяха принудени да вървят пеш 2 километра, с цел да се качат на рейсове за КУско, където има интернационално летище.

Стотици обаче остават блокирани в фамозния археологически комплекс поради митингите, обхванали Перу от към 10 дни.
Дойдох тук, с цел да посетя Мачу Пикчу като екскурзиант, да се насладя на забележителностите. Но явно, знаете, държавното управление спря работа и в този момент сме блокирани тук. Няколко туристи от Съединените щати и други страни не можаха да се измъкнат безвредно от този град, откакто като влаковите линии бяха спрени.
Брайън Вега, екскурзиант
Искаме да си тръгнем. Всъщност даже желаеме да вървим пешком, само че имаме две чанти с багаж, тъй че не можем. Аз и майка ми имаме по към 30 кг багаж, по тази причина ни е мъчно да вървим по железопътната линия.
Чариз Ли, екскурзиант

Хората ще бъдат извозени с филантропични полети на армията до Куско.

Междувременно към момента не се намира решение за задълбочаващата се рецесия в Перу след отстраняването и ареста на президента Педро Кастило. При вълната от митинги в цялата страна, починаха минимум 20 души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР