Около 200 американски града изпитват недостиг на предпазни маски и

...
Около 200 американски града изпитват недостиг на предпазни маски и
Коментари Харесай

Около 200 американски града имат недостиг на маски и респиратори

Около 200 американски града изпитват дефицит на защитни маски и костюми за чиновниците на службите за незабавно реагиране и лекарите, както и на проби за ковид и апарати за изкуствена белодробна вентилация (т. нар. респиратори).

Такива данни съдържа изследване, оповестено в петък от самостоятелната организация " Конференция на кметовете на Съединени американски щати " и представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

В проучването, направено от 20 до 24 март, са взели участие ръководители на администрации и други представители на локалните управляващи от 213 града в 41 щата и остров Пуерто Рико с общо население 42 милиона души.

Почти 90 % от интервюираните са показали, че няма задоволително маски и персонални защитни средства за служителите на реда и лекарите, както и проби за определяне съществуването на коронавирусна зараза. За дефицит на съоръжение за механична вентилация оповестяват 85 % от участниците в изследването.

Данните сочат, че градовете се нуждаят от 28,5 милиона маски, 7,9 милиона проби и 139 000 апарати за обдишване.

Вчера федералното държавно управление на Съединени американски щати се възползва от изключителните пълномощия и подреди на американската компания Дженерал мотърс (General Motors) да форсира темповете на произвеждане на респиратори. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР