Около 20 страни в света могат да произведат веществото Новичок,

...
Около 20 страни в света могат да произведат веществото Новичок,
Коментари Харесай

'Новичок' могат да произведат 20 страни, обяви Путин

Около 20 страни в света могат да произведат веществото " Новичок ", с което бяха отровени някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на визитата си в Турция, където се срещна с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Интерфакс ".

Коментарът му пристигна след известието на английската Лаборатория за отбранителни проучвания и технологии към Министерството на защитата, съгласно което единствено държавна власт може да е основала употребяваното при нападението вещество. Според шефа на лабораторията няма доказателства за съветски генезис на веществото, само че това не е била и задачата на разбора.

Путин изясни, че са засегнали тематиката за отравянето на Скрипал по време на диалога с Ердоган. 

" Изложих му нашата позиция. Както знаете, самият аз научих за случая от медиите. Искам единствено да прибавя, че по данни на интернационалните специалисти към 20 страни в света могат да произведат сходно нервнопаралитично вещество ", сподели Путин в отговор на журналистически въпрос. 

Той уточни, че е изумен от скоростта, с която се е развила акцията против Русия по случая " Скрипал ", макар че произходът на " Новичок " към момента не е открит.  
Путин напомни известието на английската лаборатория за отбранителни проучвания и добави, че по думите на английската полиция цялостното следствие ще отнеме най-малко два месеца. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР