Около 20 см сняг натрупа в Северозападна България. 23 в

...
Около 20 см сняг натрупа в Северозападна България. 23 в
Коментари Харесай

Около 20 см сняг в Северозапада

Около 20 см сняг натрупа в Северозападна България. 23 в Плевен, 20 във Враца.

Днес преди обяд превалявания от сняг ще има основно в Северозападна и централните региони на Северна България, а на останалите места ще са от дъжд. В утринните часове в централните региони на Северна България е допустимо да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад преваляванията ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно, едвам по здрач, в Североизточна България. Вятърът ще е сдържан от изток-североизток, в Източна България до мощен, само че денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури в крайните югозападни региони, Горнотракийската равнина и по Черноморието ще са сред 9° и 14°, в останалата част на страната - най-вече сред 1° и 6°.

В планините преди обяд ще бъде облачно, на доста места с превалявания от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е мощен до плевел, само че денем ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

Във вторник сутринта ще е студено, само че денем вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и температурите ще се покачат – оптималните ще бъдат сред 5° и 10°, в Горнотракийската равнина и източните региони до 14-16°; единствено в северозападните региони, където ще се задържи снежна завивка, а югоизточният вятър ще е слаб, ще остане с температури близки до 0°. Още сутринта в югозападните региони ще завали дъжд, до вечерта преваляванията ще обзет по-голямата част от страната, а през нощта против сряда ще се усилят. В сряда в множеството региони ще вали дъжд, преваляванията ще са обилни по количества, а тук-там в Южна България ще са съпроводени с гръмотевици. Сняг ще превалява на обособени места в Северозападна България, а по-късно денем и в Предбалкана. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и още веднъж ще нахлуе леден въздух. През нощта против четвъртък в Северна и по високите котловинни полета на Западна ще вали сняг, в Южна – дъжд. В четвъртък преваляванията ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне. В петък и събота към този момент ще е без превалявания, само че студено, изключително в Северна България, където минималните температури ще се намаляват тук-там до минус 10°. Облачността ще се раздра, над доста региони до слънчево, само че на обособени места в низините ще бъде с ниска облачност или мъгла. Дневните температури ще бъдат в доста необятни граници, само че въпреки всичко с наклонност към покачване, повече през втория ден, когато вятърът ще се ориентира от югозапад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР