Около 20 сантиметра е снежната покривка в района на хижа

...
Около 20 сантиметра е снежната покривка в района на хижа
Коментари Харесай

Вижте бялата приказка на хижа Здравец

Около 20 сантиметра е снежната завивка в региона на хижа "Здравец " и "Копривките ". Очаква се преваляванията в планинските региони да продължат до обяд, след което в околните дни се задава съществено захлаждане, като температурите ще паднат до минус 10-15 градуса. 700 машини и 1200 индивида почистваха пътните настилки от републиканската мрежа в регионите със снеговалеж през миналата нощ. Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. 
Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по път II-37 Батак - Доспат, път III-842 Белово - Юндола, по път II-35 Троян - Кърнаре, в прохода "Петрохан ", както и в "Превала " и "Шипка ". Ограничено е придвижването и за МПС над 10 тона в проходите "Вратник " и "Твърдишки ". В "Дюлински " и "Пампорово " е неразрешено придвижването на моторни транспортни средства над 3.5 тона.
Без ограничавания е прекосяването през "Айтоски ", "Котленски ", "Обзорски ", "Печинско ", "Предел ", "Републиката ", "Ришки " и "Рожен ". 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Агенция "Пътна инфраструктура " предлага на водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на "Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР