Около 20% от световните централни банки ще започнат да използват

...
Около 20% от световните централни банки ще започнат да използват
Коментари Харесай

Проучване: Световните банки се готвят за блокчейн революцията

Около 20% от международните централни банки ще стартират да употребяват блокчейн технологията още към 2019 година, а в идващите 10 години цифрата им ще нарасне до 40%. Това оповестява в собствен отчет Кембриджският център по проучване на различни финансови системи. 

Независимо от мненията на водещи финансови институции, че блокчейн е " незряла технология ", създателите на проучването решително настояват, че съвсем половината от централните банки по света ще стартират интензивно да употребяват точно блокчейн в идващите 10 години. 

Според данните от изследването 80% от интервюираните банки са оповестили, че възнамеряват да пуснат лична криптовалута. Някои от тях заявяват, че са заинтересувани от потреблението на технологията и имат интерес към криптовалутите, в това число биткоин и Ethereum.

Изследването отбелязва още, че пораства равнището на потреблението на блокчейн в региона на държавното ръководство. Появяват се системи като Horizon State, които употребяват технологията на блокчейна за основаване на изборни електронни системи, изключващи изцяло опцията за манипулиране на изборните резултати.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР