Около 20% от българите се колебаят относно формата на Земята,

...
Около 20% от българите се колебаят относно формата на Земята,
Коментари Харесай

На наш`та плоскост доброто е окръглено

Около 20% от българите се двоумят по отношение на формата на Земята, а други 8% са уверени, че тя е плоска. Това са открили от “Галъп интернешънъл “ в последното си прекомерно ужасно, само че въпреки всичко "представително изследване ". Крайно време беше да опровергае задокеанското самопризнание на премиера Бойко Борисов за калпавия "материал " в България и изказванието на социолога Иво Христов за 80-те % "дебили ". Не знаем единствено за какво мнозина считат положителната вест за неприятна, без да си напрягат мозъка. Можем обаче да допускаме.

Проучването било "независимо от външно финансиране ", само че кой би спретнал такава безполезна простотия, в случай че не му заплащат. А да познавате някого у нас, който да е интервюиран за каквото и да било, както вършат всеобщо в развитите страни? Ако пък приемем, че са търсили провокацията, с цел да си оправдаят заплатите, дали доста от респондентите не са им отвърнали уместно с провокативни отговори?!

Иначе самун за размисъл има. Особено изводът, че най-интелигентните били най-сигурни в отговорите си. Такива бяха множеството баламурници, които пазариха евтини самолетни билети от "Спас ". Такива са и гласоподавателите, които към този момент 30 години залагат на по-малкото зло, до момента в който мечтаят за електронно гласоподаване и референдуми. Въобще всеобщият усет залага на плоската политическа реалност, в която едни и същи негодници подменят от време на време управническите си аксесоари.

В последна сметка всичко опира до това правилно ли е изследването или ни подмятат следващата подправена вест. То към този момент религия на никого да нямаш. Финансовият министър Владислав Горанов ни сложи пред сходна алтернатива. откакто данъчните разкриха тежките "злоупотреби " на самодейната фолклорна група в пловдивското село Марково., А точно - краде ли най-вече от електората страната или прави невъзможното да отбрани парите му? Защото с цел да изловят тарторите на танцовия отбор, че не издават касови бонове за 1.50 лева, данъчните се внедрили под прикритие и за илюзия на съперника тропали хоро.

При различен случай обаче били сложени пред надалеч по-решителен екзистенциален избор - при спецоперация на круизен транспортен съд се стигнало до "забавна обстановка, когато към този момент във вътрешността в морето се оказа, че това е нудистки круиз, и сътрудниците бяха извънредно обезпокоени ". Но, твърди финансовият министър, "всички начини са възможни, тъй като в края на краищата ползата на обществото е да има по-малко сива стопанска система и бюджетът да бъде гарантиран ".

Как са излезли нашите безименни герои от притеснителната обстановка - аналите мълчат. А за тихите им подвизи е добре да се споделя - при контрола по издаването на касови бележки за услуги като подводно гмуркане, скокове с парапланер, парашут и бънджи, еротични разтривки и впрочем извънбюджетни действия. В секторите на контрабандата, акциза, ДДС-то и прането на пари нещата са към този момент толкоз ошлайфани, че да се готвят бабите с китки и марули по тротоарите!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР