Около 20% от българите имат контактен дерматит. Това заяви пред

...
Около 20% от българите имат контактен дерматит. Това заяви пред
Коментари Харесай

Около 20% от българите имат контактен дерматит

Около 20% от българите имат контактен дерматит. Това съобщи пред БНР доктор Златко Димитров от Българското сдружение по алергология.

Той цитира изследване, при което от 20 деца с контактен дерматит,18 са го получили от фалшификация на салата .

Освен от подправки, децата могат да увредят здравето си и от употребявани нездравословни химикали в облекла и играчки. Това става, когато не е спазен софтуерният развой, концентрацията на избрани субстанции е доста по-висока. " Рискът за кожата и дихателните пътища е доста по-голям. Не всички реакции, които се следят, са от алергичен вид ", сподели доктор Димитров.

Основните признаци, за които да следим са следните: " Първото е неприятно чувство като парене или болежка на кожата, съпроводени постоянно със зачервяване. Тук имаме отровен пряк резултат върху кожата .
При алергичния дерматит има по-сложен имунен развой, при който организмът създава избрани химически вещества, взаимодейства с клетките, против даден алерген. Там постоянно с изключение на зачервяването, има и сърбеж ".

Д-р Димитров акцентира, че мръсният въздух в допълнение утежнява положението на лигавицата на дихателните пътища .

Има способ за изцеление от алергично заболяване . Той е като ваксина, единствено че - за алергия , добави доктор Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР