Около 20-на работници на горялото предприятие Феникс“-Дупница, вследствие на което

...
Около 20-на работници на горялото предприятие Феникс“-Дупница, вследствие на което
Коментари Харесай

Протест на работниците от горялото депо в Дупница, затворило магистрала Струма

Около 20-на служащи на горялото дружество „ Феникс “-Дупница, в резултат на което бе развален мост на Автомагистрала „ Струма “, излязоха тази заран на митинг с плакати в поддръжка на притежателя му Кольо Илиев: „ Справедливост за Кольо-невинен “ и „ Дупница стои зад Кольо-невинен “, опасявайки се, че ще изгубят работата си, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Протестът им бе подсилен от Сдружение „ Бъдеще за Джерман “ в лицето на Даниела Борисова, които към този момент 7 години се борят против построяването на районно хранилище за боклуци край селото им.

„ Протестираме, тъй като автомагистралата изобщо не трябваше да мине от тук, преместена бе поради свлачище, върху което в този момент желаят да строят хранилище за боклуци, против което протестираме от 8 година, неведнъж сме алармирали до АПИ и Министерството на околната среда, за това хранилище, което е тук – под моста, като и за това, което ще се случи в случай че бъде построено новото хранилище “, сподели пред БГНЕС Даниела Борисова. Според нея това, което се случи тук е нищо, Джерман е изправен пред екологична бомба. Тя отбрани Кольо Илиев като човек, който прави нещо, и не може да се каже с решителност на кой е този отпадък, струпан в региона, а служащите му са застрашени да останат без работа.

„ Фирмата е с дългогодишна активност от районно значение в третирането и преработката на вторични първични материали, обезпечава 50 работни места, интегрира и ромите, което за дребна община като Дупница е от голяма важност “, сподели Емилия Алексова – служителката във компанията, учредена през 1996 година, и правоприемник на „ Феникс-Ресурс “.

Според еколога на „ Феникс “ Светла Кирилова през компанията месечно минават над 500 тона боклуци, които се другар, сепарират и транспортират за преправка от предприятия в цялата страна.

На 13 август, пожар зародил под моста на Автомагистрала „ Струма “ го повреди, 10 дни придвижването по нея бе спряно, пуснато в едното платно в петък. След което огънят се популяризира и изпепели над 2 000 дка треви, шубраци и гора, стигайки до разклона сред селата Блажиево и Грамаде.

Окръжна прокуратура Кюстендил упрекна притежателят Илиев в две закононарушения, наложи му гаранция от 5 000 лева, а Районна прокуратура-Дупница и възбрана да напуща страната. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР