Около 20 лекари и медицински сестри са включени в международния

...
Около 20 лекари и медицински сестри са включени в международния
Коментари Харесай

Медици извършват очни хирургични операции в самолет-болница

Около 20 лекари и медицински сестри са включени в интернационалния екипаж на " Флаинг ай " - единствения в света самолет-болница, оповестява dariknews.bg. Във въздушното болнично заведение се правят очни хирургични интервенции и се хвърля светлина върху най-новите медицински открития в офталмологията.  На пръв взор тази летяща болница не се разграничава от другите търговски самолети на летището в чилийската столица Сантяго.
Когато влезе в самолета, обаче, човек вижда съвременен медицински център, който прекарва 80% от времето си през годината в обучаване на офталмолози в четирите краища на света. Самолетът-болница е благосъстоятелност на американската неправителствена организация " Орбис ". В резултат на съглашение сред Католическия университет в Чили и " Орбис " самолетът-болница кацна в южноамериканската страна, с цел да образова чилийски, боливийски и перуански медици.
28 офталмолози, анестезиолози и медицински сестри от 15 страни вземат участие в учащия екип, който прави също безвъзмездни интервенции на катарактата и лекува увреждания, свързани с глаукома . " Моята болница сменя пейзажите и пациентите на всеки 3-4 месеца ", сподели 31-годишният чилийски офталмолог Андреас ди Лусиано, който дава отговор за образованието в региона на хирургията. " Участниците приказват разнообразни езици. Климатът се трансформира. Една болест заменя друга ", добавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР