Около 20 камиона, превозващи храна, вода и медицински консумативи, може

...
Около 20 камиона, превозващи храна, вода и медицински консумативи, може
Коментари Харесай

Доставката на помощ чака да влезе в Газа от Египет на пропускателния пункт Рафах

Около 20 камиона, пренасящи храна, вода и медицински консумативи, може да получат позволение да влязат в Газа през идващите дни.

Израел спря електричеството, множеството вода и спря доставките на храна и медикаменти за Газа след нахлуване от бойци на Хамас на 7 октомври.

Оттогава 2,1 милиона поданици на Газа бързо се изчерпват от съществени консумативи.

Но водещи филантропични организации предизвестяват, че доставката на помощ ще е капка в морето.

" Организация на обединените нации заяви, че са нужни най-малко 100 камиона филантропична помощ, с цел да се подкрепят 2,3 милиона цивилни, живеещи в Газа ", сподели Шайна Лоу от Норвежкия съвет за бежанците пред BBC.

В момента се счита, че единствено 20 би трябвало да бъдат позволени.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Дори преди началото на войната 1,2 милиона души разчитаха на хранителна помощ от UNWRA, сподели Жулиет Тума, представител на организацията на Организация на обединените нации в Аман, пред BBC.

" Бедността е доста, доста висока в линията Газа. Още преди войната обстановката беше отчайваща. Сега става трагична ", сподели тя.

Споразумението за доставка на лимитирано количество помощ през пропускателния пункт Рафа в Египет беше реализирано от президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Египет Абдул Фатах ал-Сиси в сряда.

Г-н Байдън се обади на господин ал-Сиси след малко посещаване в Израел.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху удостовери в сряда, че Израел няма да попречи на доставките от Египет към цивилното население в южната част на Газа. медицински консумативи - не други толкоз нужни консумативи като гориво.

В отчет на Организация на обединените нации за Газа се споделя, че горивото е нужда и неналичието на гориво способства за водна рецесия, защото инсталациите за обезсоляване и водните помпи към този момент не могат да работят.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР