Около 20-ина души от Системата ни убива и “Изправи се.

...
Около 20-ина души от Системата ни убива и “Изправи се.
Коментари Харесай

Родители от от "Системата ни убива" и “Изправи се. БГ" посикаха оставката на социалния министър

Около 20-ина души от " Системата ни убива " и “Изправи се. БГ " се събраха на митинг под прозорците на общественото министерство с искане за оставката на министър Деница Сачева.

Протестиращите носеха черни флагове и плакати, на които министър Деница Сачева беше с продължен нос, а под фотографията й пишеше " Лъжец ".

Те оповестиха, че министърът не споделя истината за Закона за обществената помощ и Закона за обществените услуги и желаеха нейната оставка.

Пускаха се записи от изявления на министър Сачева пред медиите, с които тя изяснява, че Законът за обществените услуги не се отнася до лишаване на деца от техните родители, след което ораторите призоваваха да се скандира, че това е неистина и още веднъж да се желае нейната оставка, защото, оповестиха те - в  отсрочения с пет месеца закон написа, че той се отнася до всички деца в България.

От уредниците на митинга обявиха, че имат своите забележки към двата законопроекта и са ги дали на общественото министерство, както и че не престават да се надяват техните забележки да бъдат чути.

Социалният министър Деница Сачева коментира пред публицисти, че не схваща мотива за проведения протест под надпис - „ Да изобличим лъжите на министър Сачева:

" Говорят за неистини, които са изречени, само че нищо съответно нямаше от това. Ако вие знаете нещо ще се веселя да ми кажете. Говори се още веднъж за тактиката за детето, за която към този момент неведнъж сме споделили, че няма. Спомена се и СЕТА, той по никакъв метод не визира обществените услуги, приказва се за Закона за персоналната помощ, тъй че не знам защо са митингите “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР