Около 20 хиляди граждани се събраха в неделя следобед в

...
Около 20 хиляди граждани се събраха в неделя следобед в
Коментари Харесай

Близо 20 хиляди излязоха на протест заради името на Македония

Около 20 хиляди жители се събраха в неделя следобяд в Битоля на протестния марш, проведен от главната македонска опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ против смяната на конституционното име на страната, написа доближеното към бившето управление на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание „ Курир “.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Голям брой поддръжници и членове на ВМРО-ДПМНЕ, както и жители, които мощно се опълчват на политиката на ръководещото държавно управление, се причислиха към управлението на ВМРО-ДПМНЕ на протестния марш в Битоля след подписването на съглашението с Гърция преди няколко часа.

Името на Македония - евентуална териториална рекламация към нас, съгласно Петков

Президентът на Македония: няма да подпиша контракта за смяната на името

Маршът се води от ръководителя на партията Християн Микоски.

„ Не преставайте да употребявате името Македония “ , прикани Мицкоски.

Мицкоски съобщи, че на днешния ден, на който се навършват 28 години от основаването на ВМРО-ДПМНЕ, Македония е обхваната от "силен вихър ".

Подписването на контракта за новото име Република северна Македония е "срамна капитулация на страната ", съобщи опозиционният водач, като добави, че до момента в който министър председателят Зоран Заев се снима, "южните " /гърците/ честват.

Разбраха се: името е Република Северна Македония

Хиляди македонци желаеха предварителни избори с митинг

„ Македония е главната причина за всяка наша стъпка и деяние. Нашите предшественици са дали живота си за самостоятелна Македония ", сподели Мицкоски. Той съобщи още един път, че за никаква цена няма да поддържа това "срамно дело " и няма да поддържа смяна на конституцията.

"Ще пристигна време, когато ще се дава отговор за тази капитулация, която сервираха на страната " , съобщи Мицкоски.

Anti-government rally in #bitola #macedonia People protesting deal with #greece on the country’s new name. pic.twitter.com/5pXo2MFif5
— Aljosa Milenkovic (@AljosaCGTN) June 17, 2018
Безредици и конфликти с полицията имаше и от страна на гърците покрай Псарадес, където договорът бе подписан. Органите на реда използваха сълзотворен газ, няколко души са ранени и откарани в болничното заведение.

"Македония е гръцка ", "Тук свършва Северна Македония " , пишеше на плакатите, носени от стачкуващите, които с черни флагове в ръце стачкуваха против подписването на контракта.

Вот на съмнение в Гърция поради името на Македония

Според гръцките медии общо 80 рейса с стачкуващи са пристигнали тази заран от Солун и други градове от Северна Гърция.

За по-малко от 12 часа съдружният сътрудник в гръцкото държавно управление, партията Независими гърци остана без двама свои членове.

Tear gas released during protests against deal on Greece-Macedonia border https://t.co/mTTgDsu9nM pic.twitter.com/XHlsDMKSad
— Yeni Şafak English (@yenisafakEN) June 17, 2018
След като нощес депутатът Димитрис Каменос обратно на позицията на партията поддържа самодейността на Нова народна власт, гласоподава съмнение на държавното управление на Алексис Ципрас и бе премахнат от партията си, през днешния ден и Мадалена Пападопулу заяви, че напуща.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР