Около 20 часа на 2 април униформените опитали да спрат

...
Около 20 часа на 2 април униформените опитали да спрат
Коментари Харесай

Четирима са с обвинения, след като роми нападнаха полицаи в Стамболийски


Около 20 часа на 2 април униформените пробвали да спрат за инспекция лидер на мотопед, който обаче и избягал. Полицаите го последвали в квартала, където мъжът захвърлил транспортното средство и се скрил. Междувременно негови родственици се нахвърлили върху служителите на реда. 

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров описа в " Денят стартира " по Българска национална телевизия повече за нападението след опита на униформените да ревизират документите на моториста: 

" Той в началото се подчинява и стопира на инспекция, полицейските чиновници отиват до него, легитимират се и го приканват да даде документи. В този миг лицето побягва, служителите на реда подхващат гонене. Бягайки по улицата на нея седи 35-годишно лице, което, виждайки един от двамата служители на реда, му нанася удар с ритник в крайници и го поваля на земята. Вторият служител на реда идва, с цел да окаже помощ на сътрудника си и 35-годишното лице нанася голям брой удари и по двамата полицейски чиновници ". 

По думите на прокурор Петров от околните къщи се събрали към 40-50 души, като най-активни били жена на 54 години и 33-годишен мъж, които са бутали служителите на реда, употребявали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях. 

Четирима души са арестувани за 72 часа. Срещу единия от тях обвиняването е за това, че е попречил на органите на реда да си извършват отговорностите. Другият арестуван е с голям брой престъпни прояви освен у нас, само че и в чужбина. Прокуратурата ще ревизира и дали има превишаване на полицейски пълномощия в деня на конфликтите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР