Около 20 000 жители на северната украинска Черниговска област бяха

...
Около 20 000 жители на северната украинска Черниговска област бяха
Коментари Харесай

Взрив в арсенал изгони 20 000 украинци от домовете им

Около 20 000 поданици на северната украинска Черниговска област бяха евакуирани от домовете си поради гърмеж в боеприпас, съобщи киевският уебсайт 112.

Експлозия раздруса рано тази заран българско време склад за оръжие и муниции в отделение на въоръжените сили на източноевропейската страна, а взривната вълна провокира пожар. Централната власт изпрати в региона на бедствието стотици сапьори, пожарникарски и медицински екипи, както и десетки единици профилирана техника. На мястото на случая дойдоха украинският президент и висш главнокомандващ на армията, военновъздушните сили и флота Петро Порошенко и министър председателят на страната Владимир Гройсман.

Няма жертви при случая, само че локални медии оповестиха, че към 60 души са поискали лекарска помощ.

Властите обявиха, че повода за гърмежа е повърхностно боравене с муниции. Местен специалист разгласи, че детонацията е избухнала при опит от поделението да се изнесат оръжие и муниции, които били предопределени за продажба на проруските сепаратисти в Източна Украйна, биещи се против властта в Киев. Украинска медия стартира версията за офанзива против базата, дирижирана от Москва.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР