Около 20 000 души се събраха в Берн, призовавайки за

...
Около 20 000 души се събраха в Берн, призовавайки за
Коментари Харесай

20 000 души скандираха за равно заплащане на двата пола в Швейцария

Около 20 000 души се събраха в Берн, призовавайки за тъждество в заплащането на двата пола, осведомиха уредниците, като предизвестиха, че огромно количество дами са подготвени да стартират стачка, в случай че швейцарските парламентаристи не редуцират разликите в заплатите.
Жените " са изтощени от сексизъм и дискриминация, от неравноправие в заплащането ", се споделя в изказване на най-голямото обединяване на Швейцария Униа. В него членуват повече от 40 организации, виновни за демонстрацията, в която 20 000 души желаеха от законодателите да създадат нужното, с цел да понижат съществуващата разлика в заплатите сред мъжете и дамите, които правят същата работа.
Демонстрацията е в поддръжка на решението на долната камара на швейцарския парламент да разиска в понеделник проверка на закона, ориентирана към налагане на повече контрол над разпределението на заплатите в огромните компании.
Демонстрантите размахваха плакати, изискващи " Равенство в този момент " и протестирайки " Еднаква работа - друга заплата ", както и такива с надписи " Уморени от очакване ", оповестиха от организация АТС, представени от БГНЕС.
Равенството сред половете е заложено в швейцарската конституция от 1981 година насам.
Но дамите към момента печелят приблизително с 20% по-малко от мъжете в богатата алпийска страна - " абсурден % ", твърди Униа.
" Дори да вземете под внимание всички нормални извинения, сравнявайки дамите и мъжете в една и съща позиция със същия професионален опит, факт е, че една жена в Швейцария е излъгана с 300 000 швейцарски франка (313 000 $, 266 000 евро ) в хода на кариерата си, единствено тъй като е жена ", сподели Корин Шарър, член на управителния съвет на Униа.
Във време, когато равенството сред половете господства в публичните диспути по света, швейцарското държавно управление изиска депутатите да вкарат контрол върху метода, по който се дефинират заплатите в опит да се понижи разликата в заплащането в страната.
Призивът на Берн е всяка компания с повече от 50 чиновници да бъде задължена да дава на самостоятелна организация за инспекция елементи по отношение на равенството в заплатите на всеки четири години.
Горната камара на швейцарския парламент даде зелена светлина през май предходната година на неуточнена версия на това, заявявайки, че то би трябвало да се ползва единствено за компании с повече от 100 чиновници - засягащо по-малко от един % от работодателите в страната.
Долната камара би трябвало да разиска този законопроект в понеделник, само че Униа и други организации упорстват за засилено преразглеждане на закона. Те желаят да вземем за пример дамите, които са дискриминирани, да имат право на отплата, както и санкции за компании, които разрешават да се резервира разликата в заплащането.
Ако долната камара не " поправи несправедливостите ", Униа съобщи, че и други организации ще предизвикват " стачка на дамите " през 2019 година, с цел да подсигуряват, че " правата на дамите за тъждество най-сетне ще се материализират ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР