Около 2 млн. сме потомците на някогашните македонски емигранти. Това

...
Около 2 млн. сме потомците на някогашните македонски емигранти. Това
Коментари Харесай

Проф. Топалов: За три години преговори Скопие не промени и буква в учебниците, там ние сме татари и фашисти

" Около 2 млн. сме потомците на тогавашните македонски емигранти. Това дефинира и онази доза решителност, с която ние се отнасяме към македонския въпрос ". Това сподели проф. Кирил Топалов, член на взаимната историческа комисия със и някогашен дипломат в Гърция, в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Не мога да приема, че моят дядо, който е гинал за България, че той не е бил българин. В Македония се пробват да трансформират идентичността на нашите предци 100 години обратно, а плачат, че ние сме променяли тяхната еднаквост. А ние одобряваме и разрешаваме неща, които никой различен не би приел. Как по този начин се трансформира национална еднаквост за 60 години? ", попита той.
 Проф. Кирил Топалов: Не заблуждавайте македонското общество, че с напън ще решите въпроса Проф. Кирил Топалов: Не заблуждавайте македонското общество, че с напън ще решите въпроса
България е дала и дава безчет доказателства за доброжелателност, за предпочитание за потребен политически разговор, само че е належащо да й се...

" Въпросът при гърците бе решен по метод, че те изобщо не се занимаваха с този проблем. Те направиха два митинга по милион и половина, с което демонстрираха на света, а и на съседите си какво ги чака и каква е позицията на гръцкия народ и на всички гръцки държавни управления, леви или десни. И след това ги не помниха. Аз съм разговарял с гръцки политици за това. И по този начин в Скопие одобриха името Северна Македония. Гърците ги оставиха те да мислят, те да вземат решение. И най-после нашите братовчеди удариха чело на прага на гърците и споделиха - одобряваме всичко, отхвърляме се от Античността. Как по този начин за няколко месеца те съумяха да преиздадат учебниците си и да изхвърлят от тях всичко, що се отнасяше до Античността и всички техни неистини, а ние към този момент 3 години и половина приказваме с тях и те писмен знак не са трансформирали от учебниците си, в които написа, че ние сме татари, турци и монголи, фашисти, окупатори и прочие? ", добави той.

" Те към този момент са ни откраднали историята. Тяхното общество към този момент е надъхано против България ", сподели още писателят. " Някои драми, които в този момент се разиграват, са смешни в някои връзки, каквам го като човек, който е видял доста драми в София, в това число и падащите бомби. Сега обаче това са проблемите на нашето общество. Бомби не падат от горната страна, а вътре в нас ", сподели още проф. Кирил Топалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР