Около 2 млн. евро са взели нашите моряци от кораба

...
Около 2 млн. евро са взели нашите моряци от кораба
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: 2 млн. евро са взели нашите моряци от кораба Верила за кокаина?

Около 2 млн. евро са взели нашите моряци от кораба „ Верила ” за превозването на 500 кг кокаин до пристанище Лимерик в Ирландия, допуснаха пред Lupa.bg столични криминалисти. Дрогата е била извънредно чиста и е щяла да се популяризира с примеси в Западна Европа.

Корабът първо е бил в Бразилия, откъдето се допуска, че е взет опиатът. След това е претрупан в Канада със зърно.

Ирландската полиция и данъчната работа са претърсили плавателния съд във вторник вечерта, откакто дебаркирал на пристанището в 10:30 ч. същия ден. При интервенцията са открити 500 кг кокаин на борда.

Наркотиците били в пакетите, като всеки един бил опакован със избавителни жилетки, с цел да не потъва, и имал джипиес предавател. Ирландската полиция подозира, че кокаинът е щял да бъде изхвърлен през борда в избран миг, с цел да бъде спретнат от по-малка лодка, идваща от брега. Официално 20-тонният транспортен съд е трябвало да транспортира зърно. Той отплавал от пристанище в Канада на 9 декември.

Припомняме, че преди 11 години 21 българи бяха арестувани на търговски транспортен съд в Испания с близо 3 тона кокаин. При акция " Спартан " са арестувани общо 31 души, измежду които четирима испанци и шестима колумбийци. 

Според полицията дрогата е натоварена в Южна Америка и е пътувала за Галисия, където са арестувани четирима галисийци, познати на полицията.
Те са отговаряли за приемането на кокаина и преместването му до Мадрид, където група колумбийци са го разпространявали в страната и Европа. Шестимата колумбийци, свързани с известния наркокартел на Хорхе Велес, са задържани в столицата. Българите отговаряли за превозването на дрогата.

Кокаинът с висока непорочност бил прикрит в трюмовете на кораба. Разследването по случая траяло 8 месеца. Според испански медии нашите моряци са взели за превоза 30 млн. евро.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР