Около 2 млн. души се събраха на протеста в Хонконг

...
Около 2 млн. души се събраха на протеста в Хонконг
Коментари Харесай

2 млн. недоволни събра протестът в Хонконг

Около 2 млн. души се събраха на митинга в Хонконг през днешния ден, съобщи " Блумбърг ".

Участниците през днешния ден бяха доста повече от предходната седмица, когато уредниците оповестиха за 1 милион, а полицията разгласи, че 240 000 са излезли на улицата.

Демонстранти споделят, че не са виждали толкоз многочислен митинг.

Недоволните, облечени в черно, се събраха, с цел да изискат водачът на града да се отдръпна, ден откакто прекъсна законопроекта за екстрадиция в трагично оттегляне след най-бурните митинги от десетилетия.

Те маршируваха от парка Виктория до централните държавни служби на Хонконг.

Подкрепеният от Пекин основен изпълнителен шеф на Хонконг Кари Лам безкрайно забави законопроекта за екстрадицията, който можеше да изпрати хора в Китай да се изправят пред съда, изразявайки " дълбока горест и страдание ".

Критиците настояват, че плануваният закон за екстрадиция би могъл да заплаши върховенството на закона в Хонконг и интернационалната му известност като азиатски финансов център. Някои хонконгски магнати са почнали да реалокират персонално благосъстояние в морето.

От Китайската комунистическа партия, " Народен всекидневник ", обявиха, че централните управляващи са изразили " твърда поддръжка " за Лам.

Организаторите на митинги се надяват, че повече от един милион души ще дойдат на митинга. Полицията сложи този брой на 240 000 души.

Протестите хвърлиха Хонконг в политическа рецесия, тъкмо както през 2014 година бяха извършени месеци продемократични демонстрации " Окупирай ", оказващи напън върху администрацията на Лам и нейните публични поддръжници в Пекин.

Вълнението идва в сложен миг за Пекин, който към този момент се бори с ескалиращата комерсиална война в Съединени американски щати, несигурната стопанска система и напрежението в Южнокитайско море. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР