Около 2,5 милиона поклонници взеха днес участие в символично убиване

...
Около 2,5 милиона поклонници взеха днес участие в символично убиване
Коментари Харесай

Мюсюлманите отбелязват празника Айд ал Адха и последните дни от хаджа

Около 2,5 милиона поклонници взеха през днешния ден присъединяване в алегорично ликвидиране с камъни на Сатаната - един от заключителните ритуали на годишното поклонение хадж, бележещ началото на най-големия мюсюлмански празник, Айд ал Адха, съобщи Асошиейтед прес.

Саудитска Арабия сподели, че 1,85 милиона поклонници от над 160 страни са пристигнали в кралството за тазгодишния хадж. Още 634 000 са пристигнали от самата Саудитска Арабия, близо 70 % от които са поданици на кралството, само че не са саудитци.

Мина е необятна котловина край Мека, където са разпънати хиляди палатки с климатици, с цел да подслонят поклонниците за финалния стадий от хаджа. Заради дребното пространство сред палатките там стават най-големите нещастия.

През 2015 година в Мина починаха над 2400 души при навалица. След това саудитското държавно управление разшири пътищата и следи потока от хора благодарение на десетки хиляди бойци, гвардейци, служители на реда и камери. Саудитски медии оповестиха, че крал Салман е посетил през днешния ден Мина, с цел да инспектира качеството на услугите, предоставяни по време на хаджа.

Сред гостите му за тазгодишното поклонение са 200 оживели и родственици на жертвите на нападенията против джамии в Нова Зеландия, където въоръжен мъж умъртви 51 души през март. В Мина поклонниците извървяват дълъг път пешком до многоетажен комплекс, където има огромни стълбове. Те замерят три стълба с по седем камъчета, с което алегорично прогонват злото и прегрешението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР