Около 2,5 милиарда души по света, или една четвърт от

...
Около 2,5 милиарда души по света, или една четвърт от
Коментари Харесай

СЗО: Една четвърт от населението, ще страдат от проблеми със слуха през 2050

Около 2,5 милиарда души по света, или една четвърт от популацията, ще страдат от проблеми със слуха през 2050 година, планува отчет на Световната здравна организация /СЗО/, представен от Агенция Франс Прес.

Документът акцентира нуждата от бързо разширение на предварителната защита и лекуването на
увреждането на слуха.

" Най малко 700 милиона от тези хора ще би трябвало да имат достъп до грижи за слуха и неговото възобновяване " се споделя в официалното съобщение на СЗО.

При децата 60 % от случаите на увреждане на слуха могат да бъдат избегнати посредством имунизирането против рубеола и менингит, посредством подобряването на грижите за майките и в неонатологиите. Добри резултати могат да бъдат получени и при навременното диагностициране и лекуване на междинното ухо.

Това е първият международен отчет на СЗО по проблемите на слуха. При възрастните целесъобразните ограничения са - предотвратяване от високите равнища на звук, да се следят медикаментите, увреждащи слуха, както и положителната хигиена.

" Нелекуваното увреждане на слуха може да има опустошително влияние върху способността на хората да поддържат връзка, да учат и да обезпечават препитанието си. То може да има влияние и върху психологичното им здраве и върху способността им да поддържат обществени контакти ", предизвестява генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Според отчета неналичието на осведоменост по отношение на проблемите със слуха и заклеймяването на хората, които страдат от нея, доста постоянно лимитират търсенето на здравна помощ в тази тенденция. Много от заболяванията на ухото могат да бъдат лекувани с лекарства или посредством хирургическа интервенция. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР