Около 2,4 млн. лв. са щетите по публичната инфраструктура в

...
Около 2,4 млн. лв. са щетите по публичната инфраструктура в
Коментари Харесай

Започна асфалтирането на улиците в Мизия

Около 2,4 млн. лева са вредите по обществената инфраструктура в общината

„ За една седмица обстановката в Мизия е преодоляна, почистени са улиците и стартира тяхното асфалтиране “. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков откакто се срещна на място с възстановителните работи след наводнението в Мизия. Кметът на града Виолин Крушовенски и хората персонално му благодариха за навременната помощ за превъзмогване на вредите от поройните дъждове. Жителка на Мизия благодари на премиера Бойко Борисов, на министър Нанков и на кмета за това, че улицата, на която живее, ще бъде асфалтирана. Така детето й, което е неработоспособен, ще може да излиза от вкъщи им.

Още в деня на бедствието на 10 юли, по предписание на Николай Нанков АПИ и пътноподдържащи компании изпратиха 24 тежки машини за почистване на калта. А на 11 юли министърът отиде до Мизия, с цел да подкрепи организацията по преодоляване на спешната обстановка.



Дъждовният канал към този момент е закрит и следва рехабилитация на канализацията за дъждовна вода със средства от Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, стана ясно при визитата на министъра.

Николай Нанков изясни, че от другата седмица Министерството на стопанската система стартира работа по решение на казуса с язовирите в община Борован. Предстои тяхното поправяне с държавния финансов запас, който получи икономическото ведомство. Целта е да се реши дълготрайно казусът с язовирите по цялото поречие на р. Скът, по продължение на общините Борован, Хайредин, Мизия и Оряхово.

На язовир Рогозен не престават спешно – възстановителните действия. По увещание на кмета на Хайредин, към този момент са почнали действия по възлагане ремонта и на бент. Бързия.

„ Вършим си работата в оптимално бързи периоди и с нужното качество, с цел да осигурим естествения живот на хората тук и резултатът се вижда - Мизия към този момент се връща към естествения житейски темп “, сподели министър Нанков.

Около 2,4 млн.лв. са вредите по обществената инфраструктура в община Мизия. Другата седмица ще бъде свикано изключително съвещание на Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР