Около 2-3 седмици ще са необходими за възстановяване на платното за

...
Около 2-3 седмици ще са необходими за
възстановяване на платното за
Коментари Харесай

Възстановяването на движението в платното за София в участъка на АМ „Струма“ край Дупница ще отнеме около 2-3 седмици

Около 2-3 седмици ще са нужни за възстановяване на платното за София в участъка от Автомагистрала „ Струма “ край Дупница. Това демонстрират предварителните разчети на специалистите, направили оглед на съоръжението наранено от пожара, съобщи инж. Иван Досев - член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, в утринните блокове на Нова телевизия и БНР.

Той акцентира, че поради пожара продължава да е ограничено преминаването в близо 10-километров участък от Автомагистрала „ Струма “ - сред п. в. „ Дупница “ и п. в. „ Бобошево “, като в останалата част от автомагистралата движението се прави без ограничавания. В правата наранена от пожара трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „ Дупница “ по път I-1 (E-79) до п. в. „ Бобошево “ на Автомагистрала „ Струма “ и назад.

При възобновяване на придвижването в платното за София ще бъде създадена необходимата организация за улеснение на трафика. В дните с интензивно движение - петък и събота, в сектора от АМ „ Струма “ ще минава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще ползват първокласния път Е-79. В неделя и понеделник в правата от автомагистралата ще минава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

За цялостното възобновяване на движението и в платното за Кулата ще е необходимо повече време, така като колоните, ригелите, гредите и отводнителите в тази част от моста са засегнати доста по-сериозно от пожара. Необходимо е да се изготви план за ремонтно-възстановителните работи, но целта ни е да възстановим придвижването във възможно най-кратък период, с цел да не се затрудняват водачите, съобщи инж. Досев. Той уточни, че ремонтните действия ще бъдат осъществени със средства на АПИ, но след като е ясна количествено-стойностната сметка ще се предяви ретрограден иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното бунище и предизвикало пожара.

По мотив скупчването на боклуци в близост до трасето на републиканските пътища и прилежащите им уреди инж. Досев уточни, че чиновниците на областните пътни ръководства извършват редовни обходи на пътищата и при констатиране на боклуци в обсега на пътя се изготвя наставление до нарушителите те да бъдат незабавно отстранени, само че постоянно се постанова АПИ за своя сметка да ги отстранява. Той сподели още, че противозаконното депониране на вторични суровини и боклуци в обсега на пътищата е динамичен развой, при които за кратко време се следи скупчване, премахване и ново депониране на отпадъци, какъвто евентуално е и случая с цеха за преправка на отпъдаци, предизвикал пожара. Инж. Досев уточни, че при построяването на оборудването от автомагистралата се е налагало строителят да почиства за своя сметка същия терен, с цел да се освобождава място, тъй като притежателят им ги е депонирал неправомерно.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР