Около 2.2 млрд. лева е цената за осемте изтребителя F-16

...
Около 2.2 млрд. лева е цената за осемте изтребителя F-16
Коментари Харесай

Премиерът мимоходом обяви: Офертата на САЩ за F-16 е 2.2 млрд. лева

Около 2.2 милиарда лв. е цената за осемте изтребителя F-16 Block 70/72, която Съединени американски щати са дали на България. Офертата беше оповестена пътем от премиера Бойко Борисов в Брюксел.

Предложението на Съединени американски щати беше публично подадено във военното министерство в понеделник, без да се показва цената. От министерството чакаха офертата да е за към 2.1 милиарда лв..

Борисов заяви цената, предизвикан от въпрос дали отпущането на пари за ремонт на съветските самолети СУ-25 не е за да има средства и за Русия, и за Съединени американски щати.

" Едното е 2.2 милиарда лв., а другото е 40 млн. лв.. - просто, с цел да си спестите сходни мнения ", отговори министър председателят.

Обявената от него ценова оферта надвишава с към 200 млн. лева ориентировъчната сума, към която се стремеше военният министър Красимир Каракачанов. Тя е и с към 400 млн. лева повече от кардиналния таван за плана, който в началото беше гласуван от Народното събрание, а по-късно беше отстранен поради " стратегическия интерес " да бъде реализирана сделка точно за американски изтребители
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР