Около 18% от работниците в Европа са изложени на опасни

...
Около 18% от работниците в Европа са изложени на опасни
Коментари Харесай

Много работници са изложени на опасни вещества всекидневно

Около 18% от служащите в Европа са изложени на рискови субстанции на работните си места. Това заяви пред БНР Дарина Конова, държавен специалист в Министерството на труда и обществената политика.
Конова разясни, че рискови субстанции са както химикалите в бои, лепила, дезинфектанти, почистващи препарати и пестициди, по този начин и замърсители, генерирани при индустриални процеси, като пари при заваряване, силициев прахуляк при обработка на строителни материали и други.
По нейни думи излагането на рискови субстанции на работното място е доста по-често срещано, в сравнение с се допуска, и даде образец с работещите във фризьорски или козметичен салон и хигиенистите.
Експертът посочи, че в съвсем всички типове производства се срещат рискови субстанции, заради което информираността е извънредно значима.
Тя съобщи, че е от основно значение в регламентите производителите и търговците да дават информация надолу по веригата до потребителя.
Поради тази причина във всяко дружество би трябвало да има картотека на рисковите субстанции и да бъдат планувани съответните защитни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР