Около 18 часа започна извеждането на участници в спонтанната протеста

...
Около 18 часа започна извеждането на участници в спонтанната протеста
Коментари Харесай

НСО и полиция изнасят протестиращите от парламента

Около 18 часа стартира извеждането на участници в спонтанната митинга акция на " Системата ни убива ", при която те съумяха да влязат в постройката на Народното събрание и заплашиха да окупират постройката на Народното събрание. Освен тях, в акцията са се присъединили и деятели от " Изправи се. бг ", отпред с Мая Манолова. Малко след 18.00 ч. от постройката бяха изведени две дами, които оказваха опозиция, а към Народно събрание още веднъж полетяха яйца, съобщи кореспондент на БНР. Вътре е останала Мая Манолова и нейни сподвижници. Движението по бул. „ Дондуков “ в региона е затворено. НСО и служители на реда безусловно изнасят барикадиралите се в Народното събрание. Към 18.20 дойде и кола за спешна помощ, медици влязоха в Народното събрание, а по-късно изнесоха на ръце едно от децата с увреждания, което бе вкарано в постройката по-рано през днешния ден от протестиращите. С него в колата за спешна помощ се качиха и две от майките.

Протестиращи се пробваха да блокират и изхода на служебните гаражи в очакване на автомобила с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева

По-рано през днешния ден майки от самодейността „ Системата ни убива “ блокираха през днешния ден един от входо вете на новата постройка на Народното събрание, а техни последователи се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да ги поддържат. Майките и други протестиращи останаха във фоайето на постройката, макар че депутатите завършиха съвещанието си, а публицистите бяха помолени да изоставен.

По-рано ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева осведоми от трибуната на Народното събрание за постъпило писмо от майките от „ Системата ни убива “, което е адресирано до всички депутати. В него майките приканват за среща с тях до петък в опит да показват гледната си точка за реализиране на градивно решение за сдобряване на народа. Караянчева прикани майките да си тръгнат, защото към този момент е определила време за среща. Тя бе безапелационна, че няма да разреши да се правят провокации в постройката на Народното събрание.

Централният вход на Народното събрание още веднъж е охраняван от компактен полицейски кордон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР