Около 17000 пистолети има в армията, днес доставяме нови 110.

...
Около 17000 пистолети има в армията, днес доставяме нови 110.
Коментари Харесай

Демерджиев: Отдавна апелирам към прокуратурата да се събуди

Около 17000 револвери има в армията, през днешния ден доставяме нови 110. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Осигурихме коли от всички други структури за граничните ни служители на реда, с цел да могат сполучливо да си извършват функционалностите. От през днешния ден патрулират с дълго оръжие.

320 бройки на хора се запълват, преговаряме за още 1260 души, преговаряме за тях с Европейска комисия. Така ще възстановим 2000-те хиляди щата, които са съкратени в последните години.

Те бяха оставени сами да се борят на пътя на извънредно тежки мигрантски талази. Когато виждат поддръжка и схващане, когато им се оказва помощ, - с облеклата, с колите, с спомагателните щатове - оттова идва мотивацията на граничните ни служители на реда, добави Демерджиев. Справянето с натиска го има, по-малко са проникналите на наша територия мигранти, само че натискът пораства непрекъснато, и в случай че не се вземат ограничения да се довърши започнатото, и в случай че няма непрекъсната грижа, не трябва да живеем с илюзията, че ще се усъвършенства работата.

Относно скъсаната оставка на основния прокурор Иван Гешев Демерджиев разяснява: " Отдавна съм апелирал към прокуратурата и в това число и къв господин Гешев да си отворят очите за това, което става в страната. И ко господин Гешев е прогледнал към днешна дата, това е радостно, и както имаше по-рано един коментар: не буди екстаз това у мен. Трябваше да се случи доста по-рано, да е прогледнал доста по-рано, и ръководената от него прокуратура би трябвало да е въвела върховенството на правото и да е възстановила възприятието за правдивост у българските жители. Когато си затваряш очите и оставяш да безчинстват избрани политици и да чакаш те да ти посегнат, с цел да провидиш нещо и да се обърнеш против тях, това е доста закъсняла правдивост. Надявам се да се случи въпреки всичко ", добави Демерджиев.

Не са подадени сходни закани при нас - по този начин министърът разяснява думите на Гешев, че е бил заплашван. Ако имахме такава информация, щяхме да реагираме. Аз от дълго време моля към прокуратурата да се разсъни, и да направи това, което може в своите пълномощия, т.е. - да върне възприятието за правдивост на хората. 100 пъти сме коментирали делата, които стоят на трупчета, 100 пъти сме коментирали прекъснати и спрени производства - какво трябваше да се случи, с цел да се провидят неща, които стават към този момент години наред?, попита още Демерджиев.

Ако има закани за сигурността му, приканвам Гешев да подаде сигнал към нас, добави министърът.

Не отхвърлям имената, които той назова, към тях могат да се прибавят още. Очаквам това от деня, в който съм встъпил като вътрешен министър, сподели още Демерджиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР