Около 1700 незаети места останаха в софийските гимназии след второто

...
Около 1700 незаети места останаха в софийските гимназии след второто
Коментари Харесай

След второ класиране: Около 1700 незаети места в софийските гимназии

Около 1700 незаети места останаха в софийските гимназии след второто класиране. В най-предпочитаните осем столични гимназии също има незаети бройки. Учениците, които не са удовлетворени от досегашното си класиране, могат да аплайват за свободните места в третото класиране, като обаче се отпишат от учебното заведение, в което са признати.
Свободните места тази година са повече от миналогодишните и са общо 1672. Има даже 33 места в осемте най- желани столични гимназии.

В СМГ има четири места без квоти. Едно място за момиче има в 91- ва немска гимназия. В Технологичното учебно заведение " Електронни системи " местата са две, в 73- о учебно заведение - седем.

В Испанската гимназия- едно, в двете британски - по пет свободни места и във Френската гимназия-осем. За всички тези места могат да аплайват учениците, които не са удовлетворени от досегашното си класиране. Но има уловка- би трябвало да се отпишат от учебното заведение, в което са признати.

В третото класиране могат да вземат участие и към 600 некласирани възпитаници, които до момента не съумяха да намерят мястото си най- към този момент поради недобре подредени стремежи. Документи се подават от 20 до 24 юли, без събота и неделя.

Класирането ще излезе на 26 юли. Ако и тогава има свободни места, следва четвъртото класиране, което вършат шефовете на учебни заведения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР