Около 170 състезатели от 21 държави ще участват на международния

...
Около 170 състезатели от 21 държави ще участват на международния
Коментари Харесай

Около 170 състезатели ще участват на Купа Денкова-Стависки

Около 170 състезатели от 21 страни ще вземат участие на интернационалния шампионат, носещ имената на най-успешни спортисти във фигурното пързаляне в България - Албена Денкова и Максим Стависки - Купа " Денкова-Стависки ", оповестиха за Българска телеграфна агенция уредниците. Състезанието ще се организира за седма поредна година в Зимния замък в София от 27 ноември до 2 декември. Организатор на конкуренцията е кънки клуб " Денкова-Стависки ". Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU). Входът за фенове е свободен.

В София ще дойдат състезатели от Норвегия, Холандия, Финландия, Италия, Ирландия, Русия, Румъния, Гърция, Турция, Сингапур, Австрия, Македония, Украйна и други. По стратегия в първите два дни (28 и 29 ноември) ще се изиграят късата и волната стратегия при мъжете, дамите, юношите и девойките, а на 30 ноември и 1 декември е надпреварата за по-малките възрастови групи.

При дамите ще взе участие най-хубавата българска състезателка сега Александра Фейгин, както и Симона Господинова и Кристина Григорова. При девойките България ще бъде показана от Ивелина Байчева, Клаудия Дачева, Мария Левушкина и Елиза Панчева. При юношите български участник ще бъде Тобия Хармс.

При мъжете в София ще дойде бронзовият медалист от международното юношеско състезание София 2018 Матео Рицо (Италия), който преди 10 дни взе бронз на шампионата от сериите Гран При по фигурно пързаляне в Хирошима (Япония).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР