Около 17% от продажбите на американската компания са в ПоднебеснатаМодерните

...
Около 17% от продажбите на американската компания са в ПоднебеснатаМодерните
Коментари Харесай

Търговската война оскъпи с 40% колите на Tesla в Китай

Около 17% от продажбите на американската компания са в Поднебесната

Модерните електрически автомобили на Tesla внезапно нарастнаха на пазара в Китай като разследване от комерсиалната война със Съединени американски щати

Една от първите жертви на търговката война сред Съединени американски щати и Китай се оказа американският производител на електрически автомобили Tesla. Колите на Илон Мъск нарастнаха с към 40% на пазара в Поднебесната, заяви Electrek.co.
още по тематиката
В частност, цената на Models S се повиши приблизително с 22 600 $, до момента в който Models X нарастна с към 37 600 $, т.е. с цели 40%, сочат данните за пазара от последните дни, повлияни от наложените нови мита.

Автомобилната индустрия е една от промишленостите, наранени най-силно от кръстосаните наказания на Съединени американски щати и Китай. Засега няма информация за повишаване на други коли с изключение на Tesla, само че по всяка възможност глобите скоро ще ударят и останалите производители.

Китай е един от основните пазари за Tesla – американската компания продава там към 17% от електрическите автомобили си. Създалата се обстановка може да подтикне Илон Мъск да построи цех в Китай, с цел да избегне съвсем изцяло високите мита за импорт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР