Около 160 хил. души в цяла Франция откликнаха на призива

...
Около 160 хил. души в цяла Франция откликнаха на призива
Коментари Харесай

Повече от 150 хил. излязоха на протест в защита на френския социален модел

Около 160 хиляди души в цяла Франция откликнаха на апела на синдикатите и излязоха по улиците, с цел да призоват президента Емануел Макрон да " резервира обществения модел ", който е под опасността да бъде " реформиран ", предава Агенция Франс Прес.

Лидерът на лявата Конфедерация на труда (КТ) Филип Мартинез дефинира самодейността като сполучлива и оспори данните на Министерството на вътрешните работи за броя на участниците. Според него повече от 300 хиляди са се присъединили в демонстрациите в страната.

От френското Министерство на вътрешните работи оповестяват за 16 задържани, девет, от които в Париж. Във френската столица един стачкуващ и един чиновник на силите на реда са получили пострадвания, откакто към 300 маскирани анархисти са се включили към шествието и са почнали да замерват с предмети полицията, която е дала отговор с използването на сълзотворен газ. Протестиращите, най-вече младежи, приканиха за завършек на политиката на " икономии " и за понижаване на младежката безработица.

По-възрастните участници в демонстрациите изрекоха неодобрението си за пенсионната политика. " На алено съм с по 50 евро всеки месец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР