Около 16 милиона паунда в съвременен вариант е харчил английския

...
Около 16 милиона паунда в съвременен вариант е харчил английския
Коментари Харесай

Невероятно! Ето как Младият Хенри VIII отбелязвал Коледа

Около 16 милиона паунда в актуален вид е харчил британския държател Хенри VIII, с цел да посрещне Коледа. С разточителството си надминавал всеки от европейските владетели, а щедростта му към най-светлия християнски празник не познавала граници.

Това разкриха от Националния списък на Обединеното кралство, които пред BBC споделят, че през първата година на ръководството си крал Хенри е похарчил годишния оборот на страната за коледните празници.

Парите отивали за обилни банкети и празненства, а 19-годишният Хенри подготвял дарове освен за околните на сърцето му, а и за прислугата, в това число хористи, музиканти и артисти, които забавлявали кралския двор.

Слепият велможа стихотворец Бернард Андре е бил заплатен с 2400 английски паунда в модерна валута, с цел да рецитира стихове по време на празничната вечеря, а прислужница, донесла ароматизираща топка в двореца, получила бонус от 483 английски лири.

Кралският златар получил като подарък 41 000 паунда, а децата от хора към кралския параклис били възнаградени с по 967 лири, с цел да извършват химна Gloria in Excelsis в деня на Коледа.

 Невероятно! Ето по какъв начин Младият Хенри VIII отбелязвал Коледа

Празничните дни монархът прекарвал в двореца Ричмънд, кралската резиденция край Темза и правел заплащанията от там.

Архивите ни разрешават да разберем с какво огромно благосъстояние са разполагали династията на Тюдорите при започване на ръководството си, споделя Шон Кънингам, който дава отговор за Средновековието в Националните архиви.

Финансовите планове от ръководството на Хенри VIII демонстрират, че още като младеж той е желал да притегля вниманието с помпозност и лукс.

19-годишният Хенри бил ослепителен и деятелен държател, и сигурно се различавал от затлъстелия, параноичен и захласнат от мрачните си мисли крал, в който се трансформира към 40-те си години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР