Около 1500 кучета от приюта в Горни Богров все още

...
Около 1500 кучета от приюта в Горни Богров все още
Коментари Харесай

43 кучета от приюта в Горни Богров вече имат нов дом в Германия

Около 1500 кучета от приюта в Горни Богров към момента чакат своя нов дом. По-рано 43 животни са изпратени в Германия, което се случва за пръв път. Директорът на " Екоравновесие " Веселин Асенов изясни в Сутрешния блок по Българска национална телевизия, че това е реалност поради съглашение от това лято.

Долни Богров, Район Кремиковци

В края на месец юли сред Столичната община и немска неправителствена организация е подписано съглашение за взаимно съдействие, за намиране на домове на кучетата, настанени в приютите на " Екоравновесие ".
Веселин Асенов: Техен непрекъснат представител, който живее в България, ежеседмично снима кучетата, настанени в приютите и изпраща фотоси и къси описания в Германия. Всеки жител на Република Германия, който желае да си осинови едно от тези кучета, декларира. При декларирани най-малко 20 кучета, наш превоз обезпечава тяхното превозване до Германия. Тези кучета не отиват в различен подслон, а отиват непосредствено в домове на хора.
Засега няма върнати кучета, само че при изискване, че някое от тях бъде върнато, това става за сметка на немската организация.

По думите на Веселин Асенов бездомните кучета в София са намалели с 1/3 през последните 10 години. При последното броене през 2018 година са регистрирани 3589 бездомни кучета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР