Около 1500 човека протестират пред Министерски съвет, предаде репортер на

...
Около 1500 човека протестират пред Министерски съвет, предаде репортер на
Коментари Харесай

Протестиращи от градския транспорт: Спрете неадекватната транспортна политика

Около 1500 индивида стачкуват пред Министерски съвет, съобщи кореспондент на Sofia24.bg . В 08:00 часа стартира блокадата на основни места в София. Служители на градския транспорт излязоха на митинг. Припомняме, че те протестират поради недофинансирането на градския превоз и опцията да останат без заплати.

Протестиращите носят транспаранти, на които написа: " Държавата да извърши правилник 1370 на Европейски Съюз ", " Нашият превоз е и ваше обвързване ", " Спрете несъответстващата транспортна политика ", Без държавна помощ, няма да има граски превоз " и " Правителствата са краткотрайни - превозът е безконечен "

Припомняме, че от опозицията споделят, че не е направено задоволително за оптимизацията на превоза в София. От Столичната община пък упорстват страната да отпусне средства, с цел да не се стигне до съкращения на служащи и понижаване на интервала на придвижване. Недоволните се събраха на три основни за столицата места - " Лъвов мост ", " Сточна гара " и Петте кьошета. Около 09:30 часа потегли шествие към Министерството на финансите. Сборният пункт е Министерски съвет.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР