Около 150 служители на кланицата в Нидерландия, в която миналата

...
Около 150 служители на кланицата в Нидерландия, в която миналата
Коментари Харесай

Защо кланиците стават огнища на коронавируса?

Около 150 чиновници на кланицата в Нидерландия, в която предходната седмица бяха открити случаи на новия вирус, са дали позитивни проби за COVID-19. Заради болестта 600 служащи са сложени под карантина. Това е следващата касапница в света, която се трансформира в огнище на вируса. В Европа огнища в такива предприятия има в Германия, Франция, Испания, Англия.

Месокомбинатът " Смитфийл " в Южна Дакота (САЩ) е най-големият производител на свинско месо в света. Първият случай на COVID-19 е регистриран на 25 март. След една седмица инфектираните служащи са 80. След две - над 600. След месец - над 800. Обявени са ограничения, само че се оказват ненавременни и неефективни, съобщи Българска национална телевизия.

Купър Керуй, чиновник в месокомбината, сподели: " Работниците се преобличат един до друг, хранят се един до друг. Комбинатът не е издигнат за съблюдаване на обществена отдалеченост ". Славата на комбината е, че в него се приказват над 10 езика, тъй като множеството от служащите са мигранти. Пандемията разкри, че и в доста кланици в Европа работят най-вече мигранти, които живеят при неприятни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР