Около 150 жители на Ракитово излязоха на протест заради спирането

...
Около 150 жители на Ракитово излязоха на протест заради спирането
Коментари Харесай

Ракитово на бунт заради липса на вода

Около 150 поданици на Ракитово излязоха на митинг поради прекъсването на питейната вода по време на празниците. Заради безводието на хората се е налагало да се доставят с вода от публични чешми в студа, даже си миели чиниите и пълнели вода от уличните чешми.

Оказва се, че главната причина за безводието е остарялата мрежа и честите повреди. От водното сдружение акцентират като причина за безводието фактът, че с цел да не замръзнат тръбите, хората пускали чешмите да текат. Ракитовци пият и една от най-евтината вода в региона- под 60 стотинки за кубик.

Недоволните ракитовци упорстват за шеф на общинското сдружение „ В и К “ да се върне предходния шеф Ангел Паризов. Местните настояват, че услугата от години е некачествена, а водата в домовете им постоянно е мътна и кална и не може да се употребява за питейни потребности. Не са редки и повредите, поради които скъпата питейна течност не тече в чешмите. Често се случва и да има наставления на пазарджишката Регионална здравна ревизия, че водата не е годна за битова консумация.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР